stop

stop
looks

Sunday, May 8, 2011

LE CASTOS DE TRIFFLE





This is the triffle yg digembar gemburkan b4 neh.. credit to kfida n tira my cousin yg ajar heee.. first time mkn during kenduri at her house.. so delicious.. tambah2 mkn waktu cucaca panas..

and there resepi is....

Bahan2

1. butter cake
2. jeli powder
3. fruit cocktail
4. strawberry
5. tepung custard
6. gula
7. full cream
8. susu cair

Cara-cara

1. Potong butter cake susun dlm bekas tray (kalau guna bekas kaca lagi wow)

Untuk custard

2. panaskan periuk
3. letak susu full cream dan susu cair
4. kacau sehingga bau harum .letakkan sedikit gula
5. kacau tepung custard dlm cawan
6. tuang campuran tepung custard kedalam periuk bersusu tadi
7. kacau sehingga pekat
8. tuang custard tadi ke atas kek butter yg disusun tadi
9. biarkan selama 10 minit untuk keraskan sedikit

10. fruit cocktail tadi buahnya diasingkan dari kuahnya
11. taburkan fruit cocktail ke atas custard td

untuk jeli

12. hanya masukkan sedkit air dan kuah fruit cocktail sedikit kemudian kacau
13. tuang keatas custard yg berfruit cocktail td
14. susunlah buah stawberry atau peach diatas jeli itu mengikut creativity
15. letak di dalam peti ais and sedia diamakan tadaaaaaaaaaaaaaaaaa

No comments:

Post a Comment

tq comment lah lg